miercuri, noiembrie 18, 2009

noiembrie in libertate, dupa 20 de ani

Sunt carne de tun...tunul incarcat cu ghiulele batjocurii, nesimtirii si ipocriziei politicienilor si amicilor acestora. Sunt batjocorit zilnic, ora de ora, in fiecare secunda. Sunt mintit, jignit, prostit. Mi se amaneteaza timpul, inteligenta, competentele, calitatile, drepturile, nervii.
Vreau sa votez viitorul Presedinte al Romaniei, vreau sa-i vad pe candidati, sa-i ascult, sa-i urmaresc, sa-i cantaresc. Vreau sa vorbeasca, vreau sa raspunda la intrebari, vreau sa-si sustina opiniile cu argumente. Vreau sa-i vad pe toti si sa-i judec pe fiecare in parte.
Nu mai doresc sa le aud discursurile demagogice, nu mai doresc sa-i vad certandu-se pe domnii purtatori de cuvant (care apar mai des in public decat domniile lor), nu mai doresc sa ascult parerile mai mult sau mai putin avizate ale unor pseudo-jurnalisti (mereu cu un pix intre degete), nu mai doresc repetarea la nesfarsit a cuvintelor "staff", "rating", "focusare", "talk-show".
Ne-ati sufocat cu sondaje, statistici, analize, materiale promotionale si cantece de partid. Antena 3 trambiteaza numai impotriva lui Traian Basescu, uitand ca este un post de stiri, nu pentru defularea PSD-istilor. Realitatea TV contesta atacurile dure ale presedintelui la libertatea presei, dar pe internet ii face domniei sale publicitate pe prima pagina, afacerile fiind afaceri. PD-L si PSD il paseaza pe Omar Hayssam ca pe iarba de la Wimbledon, pusca dosarele si stenogramele, toti facem politica (si suntem foarte buni la asta), timpul trece si noi platim facturile degeaba.
Dar de fapt, nu meritam altceva! Cum sa fie altfel campania electorala decat o varianta la patru ace a "Dansez pentru tine", "Dan Diaconescu Direct", "Stirile de la ora 17", "Nora pentru mama", "Superbingo Metropolis" sau alte emisiuni senzationale de la noi. Mocirla politicii romanesti este sora noroiului in care agonizeaza societatea romaneasca, in care s-au adunat si putrezesc ipocrizia, ura, minciuna, frica, lasitatea, coruptia si vulgaritatea! Pe scurt: jurnalisti nesimtiti, care fac emisiuni cu politicieni monstruosi, pentru un public de mahala.

O prietena imi spunea astazi ca "viata e scurta"... As dori sa traiesc ziua in care jurnalistii, politicienii si publicul, care nu se regasesc in fraza de mai sus, vor fi temelia Romaniei pe care consider ca o meritam: o tara cu adevarat democratica, in care drepturile si libertatile cetatenesti sunt respectate si garantate de stat, in care adversarii se respecta reciproc si in care oamenii dau dovada de bun-simt si responsabilitate.

PS: Va recomand, dupa cateva zile de ploaie si ceata, o plimbare pe insoritul Bulevard al Eroilor din Cluj, cu o coloana sonora adecvata: "Just My Imagination" de la The Cranberries.

Un comentariu:

  1. Stim cum e cu lupta cu morile de vant, din pacate stim prea bine.
    Majoritatea prietenilor mei nici macar nu merg la vot. Ceva mai semnificativ decat atat ce pot spune!?
    Nici nu stiu din ce masochism ma mai uit la tv!

    RăspundețiȘtergere